Dit gevoel kent u waarschijnlijk ook wel. U bent voor een opdrachtgever bezig om een mooi en persoonlijk interieurontwerp te creëren. Met het moodboard dat u gemaakt heeft kunt u goed de sfeer en het kleurgebruik wat u voor ogen heeft aan de klant doorgeven. Maar dan komt vaak het lastigste gedeelte hoe kunt u aan de hand van tekeningen precies aan de opdrachtgever laten zien wat u voor ogen heeft qua inrichting en meubel indeling.

Door de plattegrond en de tekeningen in Sketchup het tekenprogramma voor de computer te maken krijgt de opdrachtgever heel goed een realistisch beeld van het interieurontwerp. In Sketchup kunt u namelijk allerlei soorten hout, tegels en nog veel meer materialen in precies de juiste kleur in uw interieurontwerp toe passen. Doordat de tekeningen goed op schaal zijn, dit geldt ook voor de meubels in de tekening krijgt de opdrachtgever een heel goed beeld van de grootte en de mogelijkheden van de ruimte.

 

 

Sketchup is op zichzelf geen moeilijk programma, maar u moet wel de basiskennis goed beheersen. Als u uw interieurontwerpen er ook realistischer uit wil laten zien nodig ik u uit om deel te nemen aan de 3 daagse basis cursus Sketchup tekenen.

In deze 3 daagse cursus beginnen we met de uitleg van de tools die gebruikt worden bij het maken van de interieurontwerpen. Aan de hand van kleine en simpele opdrachten gaat u zelf ondervinden hoe u deze tools het beste kan gebruiken. De tweede dag gaan we eerst even kijken of er nog vragen zijn tot dusver. De rest van de dag gaan we gezamenlijk een interieurontwerp maken van een bepaalde ruimte. En deze dag wil ik u ook laten zien hoe van het ontwerp een filmpje gemaakt kan worden. De derde dag kijken we eerst weer even of er nog vragen zijn. Deze dag staat voor de rest in het teken van het zelfstandig maken van een interieurontwerp. En als u hierbij vast loopt, dan kan ik u gelijk weer op weg helpen. Het is de bedoeling dat u na deze cursus weet hoe u een interieurontwerp moet maken, en hoe u deze aan uw opdrachtgever kan laten zien.

 

 

Deze cursus geef ik uit naam van de interieurcoaches in de Woonindustrie te Nieuwegein. De eerst volgende cursus begint in september. De cursus wordt op de maandag gegeven.

De prijs van de cursus is 595 euro exclusief B.T.W.

Als u nog vragen heeft over deze cursus of als u zich voor deze cursus wilt opgeven, kunt u contact met mij opnemen via info@studioriho.nl.