Wat is de perfecte kleur voor het kantoor en de praktijkruimte. Het antwoord op deze vraag is niet altijd zo eenvoudig. Dit ligt er heel erg aan waar de ruimte voor wordt gebruikt.

Een belangrijke vraag hierbij is wat de ruimte op zichzelf moet uitstralen. Moet de ruimte bijvoorbeeld rust uitstralen, of juist creativiteit aanwakkeren.De ruimt kan ook door bepaald kleurgebruik juist de energie van degene die er werken aan wakkeren.

In de meeste kantoren en praktijkruimtes komt men de kleuren wit, beige en grijs tegen als hoofdkleuren. Op zichzelf is daar niks mis mee. Maar het blijft wel een saai kleurenpatroon.

 

 

Als men in deze ruimtes met verschillende kleuren gaat werken is het evenwicht erg belangrijk.Het mooiste is om met een basiskleur te werken en daar een accentkleur aan toe te voegen. Deze accent kleur kan men het beste gebruiken op een muur en daarbij in meerdere decoraties terug laten komen. Het is ook heel erg mooi om deze accentkleur terug te laten komen in verschillende tinten.

Het grote gevaar in het gebruik van accentkleuren is deze te veel te gebruiken. Ga ook niet te veel verschillende kleuren gebruiken. Hierdoor wordt de ruime onrustig en worden de mensen die hier werken overladen met prikkels. Dit kan leiden tot stress en concentratie verlies. Het gebruik van te weinig kleuren kan ook leiden tot stress, dit komt juist door dat de mensen dan te weinig prikkels krijgen.

Welk kleuren pallet te gebruiken bij jullie op kantoor of in de praktijkruimte is daarom dus erg afhankelijk van wat voor werk jullie doen.

Blauwe kleuren werken bijvoorbeeld concentratieverhogend.

Rode kleuren zorgen voor meer adrenaline.

 

 

Gele kleuren staan garant voor meer creativiteit.

Wil u uw patiënten in uw praktijkruimte een huiselijk en veilig gevoel geven. Dan kunt u het beste kiezen voor houtkleuren als accent. U kunt dan ook kiezen om echt hout te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat hout ook gelijk zorgt voor meer warmte in uw praktijk ruimte.

 

 

Als u meer wilt weten over het gebruik van kleuren op de werkplek in het algemeen. Of als u een goed en persoonlijk advies wilt over het kleurgebruik in uw kantoorruimte of praktijkruimte. Dan kunt u altijd contact met mij opnemen via: info@studioriho.nl.