Veelgestelde Vragen

Wat zijn de kosten van een interieuradvies en/of interieurontwerp?

Alles over de kosten van een interieuradvies of interieurontwerp kunt u vinden op de pagina diensten.

Wat is de beste tijd om een interieurontwerp te laten maken?
Het meest ideale moment is als u net het koopcontract van uw nieuwe, of nog te bouwen, huis heeft getekend. Op dat moment bent u waarschijnlijk, geheel terecht, in de feeststemming en (nog) niet meteen bezig met het lichtplan, de kleurencombinaties en de opstelling van uw meubels. Toch is dit het perfecte moment om met mij contact op te nemen voor het maken van een persoonlijk interieurconcept. Op deze manier voorkomt u al vroeg fouten die u op een later tijdstip veel geld, tijd en ergernis kunnen kosten én weet u zeker dat ik uw huis volledig naar wens in kan richten.
Voor wie is de workshop moodboard maken inclusief interieuradvies het meest geschikt?

Heeft u een gezin met kinderen en wilt u het interieur van uw woonkamer en/of de slaapkamer(s) veranderen? Dan is deze workshop echt iets voor u! Tijdens de workshop maakt iedereen een eigen moodboard, ook uw kinderen. Vervolgens licht iedereen zijn of haar moodboard toe. Dit leidt vaak tot verrassende inzichten, omdat veel mensen aan de hand van afbeeldingen en kleuren vaak veel beter kunnen laten zien wat ze echt mooi vinden. Ook bekijk ik de betreffende ruimtes en bespreek ik met ieder gezinslid apart hun wensen en ideeën. Daarna ga ik met de ouders in gesprek. Wat vinden jullie belangrijk in jullie interieur? Ik geef jullie in dit gesprek gelijk al veel bruikbare tips. Aan de hand van de moodboards geef ik een interieuradvies waar u meteen zelf mee aan de slag kunt gaan.

Wat kan ik verwachten van een interieuradvies?
Voorafgaand aan een interieuradvies vraag ik u eerst via de mail een korte vragenlijst in te vullen over de problemen waar u in uw interieur tegenaan loopt en welke stijl(en) u mooi vindt. Ook vraag ik u een paar foto’s van uw huidige interieur te sturen. Zo heb ik een goed beeld van uw wensen en de mogelijkheden en kan ik als ik bij u thuis kom met een heel concreet advies komen.
Kan ik bij Studio Riho ook terecht voor een interieuradvies en/of interieurontwerp voor de zakelijke markt?
Zeker! Denk hierbij vooral aan horecagelegenheden, praktijkruimtes, werkplekken aan huis en kantoren. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.
Wat is het belang van een goed lichtplan?
Het belang van goed en genoeg licht in een ruimte wordt nogal eens onderschat. Een goede verhouding tussen sfeer- en praktische verlichting is noodzakelijk voor de juiste sfeer. Het verlichtingsplan moet samen met het interieurontwerp gemaakt worden, zodat de lichtpunten, lichtschakelaars en eventuele stopcontacten op de juiste plek geplaatst worden.
Heb ik bij het interieurontwerp nog wel inspraak over het eindresultaat?
Uiteraard! Gedurende het hele proces blijft u betrokken bij het ontwerp. Bij elke fase van het ontwerp blijf ik met u in gesprek over uw wensen en ideeën, van intakegesprek tot het voorleggen van de voorlopige ontwerpen. Uit deze twee ontwerpen kiest u uw favoriet en aan de hand van uw wensen pas ik dit ontwerp weer verder aan. Het resultaat hiervan is het persoonlijk interieurconcept. Zo blijft u altijd betrokken bij het ontwerp. Het gaat er tenslotte om dat u zich helemaal thuis voelt in uw eigen, nieuwe interieur!
Wat zijn de voordelen van een interieuradvies en/of een interieurontwerp van Studio Riho?
Bij Studio Riho staan uw wensen altijd centraal. U krijgt van mij tools aangereikt om uw interieur om te toveren, of om te láten toveren, tot uw droominterieur.
Kan Studio Riho ook helpen bij de aanschaf van meubels, verf, accessoires en dergelijke?
Dat kan! Ik adviseer u graag bij de aanschaf van alle spullen voor uw interieur. Heeft u hier interesse in? Dan bespreek ik dat graag met u bij de uitleg van het definitieve interieurontwerp.
Hoe gaat een interieuradvies online te werk?
Als u kiest voor een online interieuradvies, vult u het contactformulier in. U krijgt dan van mij een vragenformulier toegestuurd via de mail. Zodra ik deze ingevuld retour heb gekregen, neem ik telefonisch contact met u op om alles nog eens door te spreken. Ik geef u tijdens dit gesprek ook de kosten door van het interieuradvies. Deze zijn sterk afhankelijk van hoe uitgebreid het advies moet worden. Bij akkoord en na betaling ontvangt u binnen een week het interieuradvies in uw mailbox.
Wat is het verschil tussen perspectieftekeningen en gerenderde tekeningen?

Perspectieftekeningen zijn tekeningen die getekend zijn in sketchup met deze tekeningen krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden van uw woning. Gerenderde tekeningen zijn tekeningen die in sketch up zijn getekend en daarna in een ander programma bewerkt worden tot het bijna foto`s gaan worden.

Het verschil tussen gerenderde tekeningen en gewone tekeningen is op deze pagina te bekijken.

Wat is het verschil tussen een interieuradvies en een interieurontwerp?
Een interieuradvies is een mondeling of een schriftelijk advies over u interieur waar mee uw gelijk aan de slag kunt gaan. Een interieuradvies werkt het beste bij een kleine interieurverandering. Bij een grote verbouwing aan uw huis adviseer ik eigenlijk altijd een interieurontwerp, want bij een ontwerp komen eigenlijk alle aspecten aan bod waar u op moet letten tijdens een verbouwing. Een interieurontwerp is altijd veel uitgebreider en inclusief tekeningen en plattegronden.